torsdag 20. februar 2014

Pai


En ny favoritt i heimen, på matfronten,  er denne kjempegode paien
som er fylt med bacon, ost og løk.
Vi har virkelig lagt vår elsk på denne enkle
og smakfulle retten. 


Paideig:

3,5 dl kveitemjøl
60 gr. smør
1/2 beger Kesam
1/2 ts salt
3ss vatn

Bland alle ingrediensene og sett deiga kjølig i 15-20 min.
Trykk deiga ut i forma og prikle med gaffel.
Steik paibunnen i ca. 15 min. på 200 gr.
Ta ut paibunnen, og avkjøl litt før fyllet has i


Paifyll:

200 g bacon, i biter
2 gule løker i tynne båter
1 stor rød paprika, i små terninger
150 gr revet ost (mozarella el. jarlsberg)
4 egg, sammenpiska
1 kvitløk, finhakka
3 dl melk 
salt og pepper
Gressløk, finhakka

Steik bacon sprøtt(eg bruker jeger- eller skogsbacon for best mulig smak)
og la det renne av på et kjøkkenpapir.
Løk, paprika og kvitløk surrast i litt smør.
Fordel bacon, løkblanding og ost i paiskallet.
Pisk sammen egg og melk og tilsett salt/pepper og gressløk.
Hell blandinga over fyllet.
Steik paien midt i ovnen på 200 gr. i 25-30 min.

Vi bruker salat og dressing som tilbehør.

Perfekt til fredagskosen!


4 kommentarer:

Unknown sa...

Den tror jeg vi prøver på lørdag altså mmmmmm

Klemmer

Taubanevegen sa...

Skjønner godt at denne paien har blitt en favoritt, for den hørtes kjempegod ut! Fikk lyst å prøve meg på oppskriften!

Delikate bilder.

God helg når den tid kommer! :)

Hvite Blonder og Myke Karameller sa...

Tusen takk for at du deler oppskriften din :)
Elsker pai, så denne skal jeg notere meg :)))

Klem Heidi

Anonym sa...

Det såg så godt ut:)pai er kjempegodt og så med salat til,herlig:)

Nyt helga!
Klem fra Lillian