torsdag 20. februar 2014

Pai


En ny favoritt i heimen, på matfronten,  er denne kjempegode paien
som er fylt med bacon, ost og løk.
Vi har virkelig lagt vår elsk på denne enkle
og smakfulle retten. 


Paideig:

3,5 dl kveitemjøl
60 gr. smør
1/2 beger Kesam
1/2 ts salt
3ss vatn

Bland alle ingrediensene og sett deiga kjølig i 15-20 min.
Trykk deiga ut i forma og prikle med gaffel.
Steik paibunnen i ca. 15 min. på 200 gr.
Ta ut paibunnen, og avkjøl litt før fyllet has i


Paifyll:

200 g bacon, i biter
2 gule løker i tynne båter
1 stor rød paprika, i små terninger
150 gr revet ost (mozarella el. jarlsberg)
4 egg, sammenpiska
1 kvitløk, finhakka
3 dl melk 
salt og pepper
Gressløk, finhakka

Steik bacon sprøtt(eg bruker jeger- eller skogsbacon for best mulig smak)
og la det renne av på et kjøkkenpapir.
Løk, paprika og kvitløk surrast i litt smør.
Fordel bacon, løkblanding og ost i paiskallet.
Pisk sammen egg og melk og tilsett salt/pepper og gressløk.
Hell blandinga over fyllet.
Steik paien midt i ovnen på 200 gr. i 25-30 min.

Vi bruker salat og dressing som tilbehør.

Perfekt til fredagskosen!


4 kommentarer:

Man tager hva man haver sa...

Den tror jeg vi prøver på lørdag altså mmmmmm

Klemmer

Taubanevegen sa...

Skjønner godt at denne paien har blitt en favoritt, for den hørtes kjempegod ut! Fikk lyst å prøve meg på oppskriften!

Delikate bilder.

God helg når den tid kommer! :)

Hvite Blonder og Myke Karameller sa...

Tusen takk for at du deler oppskriften din :)
Elsker pai, så denne skal jeg notere meg :)))

Klem Heidi

Blåbærtua sa...

Det såg så godt ut:)pai er kjempegodt og så med salat til,herlig:)

Nyt helga!
Klem fra Lillian