fredag 23. mai 2014

Oreo himmelsk fromasjkake

✳︎ ✳︎ ✳︎ ✳︎


Kanskje du skal lage kake til helga ?
Da kan eg anbefale denne - himmelsk god, og ikkje minst enkel å lage.

Dette var årets 17. mai kake hos oss!


Oreobunn:

 300 g Oreokjeks

75 g smør

Ostefromasj:

 1 pk jordbærgelépulver

 2,5 dl kokende vann
 200 g kremost naturell
 3 dl lettrømme
 100 g melis
 3 dl kremfløte


Sjokoladefromasj:

 1 pk sjokolademousse med sjokoladebiter

 3 dl kremfløte

Pynt:

 jordbær eller bringebær

 sjokoladesaus

Fremgangsmåte:
Ha Oreokjeks  i en food processor og kjør til smuler. Bland med smeltet smør.
Ha blandingen i bunnen på en kakeform (24/26 cm ) og sett i kjøleskapet.
Lag jordbærgelé og la geléblandingen stå til den er avkjølt, men fortsatt flytende. Pisk sammen kremost, rømme og melis til ostefyll. Bland jordbærgelen i ostefyllet og rør godt. Pisk kremfløten til krem og vend inn i ostefyllet.
Hell ostefyllet over Oreokjeksbunnen i kakeformen og sett formen i kjøleskapet i minst 4 timer.

Pisk sjokolademoussepulveret med kremfløte til blandingen er stiv. 
Fordel sjokolademoussen over ostefromasjen i formen og sett den tilbake i kjøleskapet til moussen har stivnet .
Før serving pyntes kaken med friske jordbær/bringebær
Ringle over med sjokoladesaus.


❤ G O D  H E L G  

2 kommentarer:

Taubanevegen sa...

Mmm! Denne var sikkert en suksess! :) Jeg fikk veldig lyst å prøve meg på denne oppskriften. Takk for du deler.
Ønsker deg en fin lørdagskveld. :)

MissMette sa...

Nam, denne så veldig godt ut :)
Takk for at du deler oppskrift
Nyt fine sommerdager, klem fra
Mette :)