✳︎ ✳︎ ✳︎ ✳︎
Kanskje du skal lage kake til helga ?
Da kan eg anbefale denne - himmelsk god, og ikkje minst enkel å lage.
Dette var årets 17. mai kake hos oss!
Oreobunn:
300 g Oreokjeks
75 g smør
Ostefromasj:
1 pk jordbærgelépulver
2,5 dl kokende vann
200 g kremost naturell
3 dl lettrømme
100 g melis
3 dl kremfløte
Sjokoladefromasj:
1 pk sjokolademousse med sjokoladebiter
3 dl kremfløte
Pynt:
jordbær eller bringebær
sjokoladesaus
Fremgangsmåte:
Ha Oreokjeks i en food processor og kjør til smuler. Bland med smeltet smør.
Ha blandingen i bunnen på en kakeform (24/26 cm ) og sett i kjøleskapet.
Lag jordbærgelé og la geléblandingen stå til den er avkjølt, men fortsatt flytende. Pisk sammen kremost, rømme og melis til ostefyll. Bland jordbærgelen i ostefyllet og rør godt. Pisk kremfløten til krem og vend inn i ostefyllet.
Hell ostefyllet over Oreokjeksbunnen i kakeformen og sett formen i kjøleskapet i minst 4 timer.
Pisk sjokolademoussepulveret med kremfløte til blandingen er stiv.
Fordel sjokolademoussen over ostefromasjen i formen og sett den tilbake i kjøleskapet til moussen har stivnet .
Før serving pyntes kaken med friske jordbær/bringebær
Ringle over med sjokoladesaus.
❤ G O D H E L G ❤
2 kommentarer:
Mmm! Denne var sikkert en suksess! :) Jeg fikk veldig lyst å prøve meg på denne oppskriften. Takk for du deler.
Ønsker deg en fin lørdagskveld. :)
Nam, denne så veldig godt ut :)
Takk for at du deler oppskrift
Nyt fine sommerdager, klem fra
Mette :)
Legg inn en kommentar